Advies AndersAdvies Anders

Arbeidsdeskundige

Een arbeidsdeskundige heeft kennis en expertise op het gebied van de belasting van het werk en de belastbaarheid van mensen. 

De arbeidsdeskundige staat klaar voor medewerkers die dreigen uit te vallen, maar ook voor hen die weer geheel of gedeeltelijk kunnen deelnemen aan het arbeidsproces. Dat kan bij de eigen werkgever zijn in nieuw werk, dan wel in (aangepast) eigen werk, of eventueel bij een andere werkgever. In voorkomende gevallen waarin er werk bij een andere werkgever gevonden moet worden, werkt Advies Anders samen met een gerenommeerd re-integratiebedrijf.

De nadruk ligt in het re-integratieproces vooral op wat mensen nog wel kunnen en niet op wat zij niet meer kunnen. Werkgever en werknemer spannen zich samen in om bij langdurige uitval de terugkeer naar het werk mogelijk te maken.

Advies Anders vindt het belangrijk om zo snel mogelijk met de re-integratie te starten. Dit is niet alleen beter voor de werknemer en de stabiliteit binnen uw organisatie, ook de kosten van de afwezigheid van uw medewerker vallen lager uit wanneer snel met de re-integratie wordt begonnen.